Vaccinationer

Känn dig trygg. Var du än är.

Influensavaccin

Du måste vaccinera dig varje år för att få skydd mot influensa. Det beror på att influensan förändras ständigt genom mutationer. Det finns också flera olika sorters influensa.

Hos Quality Care kan du tryggt och smidigt vaccinera dig mot säsongsinfluensan. För att undvika trängsel har vi inte drop-in – du måste boka tid. På så sätt håller vi vår mottagning luftig och fri från trängsel. Tänk på att vaccinet är som mest verkningsfullt tre veckor efter vaccinationstillfället och tre månader framåt i tiden. Så det kan var en bra idé att göra detta innan jul.

Pris: 400 kronor per person.

Influensavaccination företag

Se till att du själv och dina medarbetare tar influensa vaccination.

Varför?

  • Billig sjukförsäkring när alla som bäst behövs på arbetet
  • Positiv signal och erbjudande till de anställda
  • Ju fler som vaccineras desto mindre spridning av influensan

Mejla oss så bokar vi tider. Vi kan komma till din arbetsplats.

Trycket brukar bli större under december, varför det är bra att få detta ordnat just nu.

Utöver influensavaccination och TBE (fästingvaccination) får du hjälp av oss inför utlandsresor att se över och hjälpa dig med vaccinationer men även se över ev. reseapotek och hälso- sjukvårdsprodukter som kan vara bra att ha med. Vi kommer gärna till företaget och vaccinerar t.ex. mot influensa och TBE. Det spar tid och pengar!

TBE-vaccination

Det går att vaccinera sig mot TBE från det år man fyller ett år, samt om du är gravid och/eller ammar. Alla, speciellt de som bor i eller i närheten av ett riskområde, rekommenderas att vaccinera sig och vaccinet består av fyra doser som delas upp enligt följande:

• Dos ett
• Dos två tas 1–3 månader efter dos ett
• Dos tre tas 5–12 månader efter dos två
• Dos fyra tas 3 år efter dos tre.

Därefter har man ett fullgott skydd mot TBE och för att säkerställa skyddet bör ett påfyllnadsvaccin tas vart femte år. Om du är över 50 eller har ett nedsatt immunförsvar kan intervallerna bli lite tätare mellan vissa av doserna.

Om du missar en dos behöver du som regel inte börja om vaccinationsschemat, utan du bokar en tid för nästkommande dos, för att sedan hålla schemat som planerat.

De biverkningar som kan uppstå efter vaccinationen är lätt svullnad och rodnad där sprutan togs, vissa kan få lätt huvudvärk, illamående eller bli trötta. Små barn kan även få feber. Besvären går vanligtvis över inom några dagar.

Vad är TBE?

Tick Borne Encephalitis, TBE, är en fästingburen hjärninflammation som sprids till människor via fästingar. Detta är en allvarlig sjukdom som i dagsläget inte kan botas och därför är det viktigt att vaccinera sig.

Fästingar finns på många platser i Sverige och vissa områden klassas som högriskområden, Stockholms län är ett av dessa. Fästingar finns i övriga delar av världen och i närheten av Sverige klassas även Åland, stora delar av Centraleuropa och baltländerna som högriskområden. Smittorisken är som högst mellan april och oktober, därmed inte sagt att det inte finns en risk tidigare eller senare under året. Fästingen är nämligen aktiv så snart temperaturen utomhus överstigen +5 grader och TBE-viruset överförs direkt vid bettet.

Då sjukdomen inte kan botas är det av stor vikt att vaccinera sig i god tid innan den period på året som fästingarna är mest aktiva för att få ett så bra skydd som möjligt. Om det mot förmodan inte skulle kunna göras innan är det bra att påbörja vaccinationsschemat så snart som möjligt, då även den första dosen ger ett visst skydd.

Dödsfall på grund av TBE är ovanligt, dock får ungefär 40% av drabbade vuxna kvarstående besvär i form av trötthet och huvudvärk, som i sin tur kan leda till koncentrations- och minnesstörningar. I sällsynta fall kan nerver skadas och ge upphov till förlamningssymptom, hörselnedsättning och balanssvårigheter.
TBE kan undvikas, vaccinera dig hos oss!

Övriga vaccin

Planerar du att resa? Vi kan hjälpa till med de flesta typer av vaccin men det varierar vad vi har i lager, beroende på efterfrågan. Du är välkommen att kontakta oss vid frågor om vaccin.

OBS! Vi vaccinerar i nuläget inte mot Covid-19.

Vill du veta mer?